19.augustil korraldas Haridus- ja Noorteamet Eestis tegutsevate aineühenduste esindajatele kommunikatsiooniseminari „Kuidas toetada õpetajaameti väärtustatust ja atraktiivsust?“, mis toimus Ülemiste linnakus.

Seminari eesmärk oli haridusühenduste kommunikatsioonivõimekuse suurendamine, mis toetaks neid, et panustada senisest veelgi teadlikumalt ja läbimõeldumalt õpetajaameti väärtustamisse ja populariseerimisse.

Kuvandist, mainest ja kommunikatsiooni põhitõdedest jagas olulisi näpunäiteid kommunikatsiooniekspert ja sotsiaalpsühholoog Aune Past. Mõningaid noppeid Aune ettekandest:

  • Aune sõnul kannavad inimesed end n-ö kergekäeliselt maha, st ütlevad enda kohta, et mis nüüd mina, mina olen juba vana. Seda ei tohi ise teha. Las teised kannavad teid maha, aga teie seda teha ei tohi.
  • Infol on maagiline jõud ning inimesed, lugedes-kuulates infot, ei mõtle sellele, kas see, mida levitatakse, on õige või vale. Seega on väga oluline, et levitatav info on asjakohane ja õige. Praegune ühiskond lausa nõuab seda, et oma sõnum tuleb sõnastada ja edastada nii, et inimesed tahavad just sinu käest kas midagi osta või saada.
  • Väga oluline on asjaolu, et koostööd on vaja teha positiivsete inimestega ning nendega, kes tahavad tegutseda. Organisatsioonis toimetulekuks on vaja informatsiooni ja igal organistsioonil peab olema oma imago.

See, millisena näevad meie organisatsiooni kuvandit teised, saime teada rühmatöö tulemusena. EVÕLi juhatuse liige oli laudkonnas, kus visandati Eesti Võõrkeeleõpetajate Liidu kuvandit. Grupiarutelusid juhtis moderaator Tiina Nõmm.

Ingrid Prees

EVÕLi juhatuse liige

Koolituse info Juhanis