26. septembril tähistatakse kogu Euroopas ja mitmel pool maailmas keeltepäeva.

Ülevaate Eestis keeltepäeva puhul toimuvast leiad siit.

26. september

Swissôtel

Seminar “Eesti keel Euroopa koridorides” Sissepääs kutsetega.

26. september

kell 18.00

Kirjanike Liidu musta laega saalis.

Tõlkeseminar õigustõlkest

Olete oodatud!

Veebiviktoriin (26.09.-10.10.2014): http://www.edlv.planet.ee/KP2014/

26. septembril

ja sellele järgneva kahe jooksul

 

 

 

Õpilaste veebiviktoriin keeltest ja kultuuridest

Õpilased saavad õpilased Interneti teel vastata põnevatele küsimustele maailma keelte ja kultuuride kohta.Link viktoriinile avaneb 26. septembri hommikul.

 

25. September

Saaremaa Ühisgümnaasium

Kool tähistab keeltepäeva rõõmsa üritustesarjaga, mille keskmes on Euroopa keeled ja kultuurid. külastab kooli kirjanik ja tõlkija Kätlin Kaldmaa, kes räägib lastele, kuidas keeled avardavad meie maailmapilti ning kui põnev on tõlkija elukutse.

 

26. septembril 

kell 14.00

Eesti Lastekirjanduse Keskuses Tallinnas

 Poola saatkond esitleb keeltepäeval näitust “Sõidavad, sõidavad mõmmikud” poola kunstniku Agnieszka Żelewska illustratsioonidest, lasteraamatutest ja arendavatest mänguasjadest. Lisainfo: www.elk.ee.

 

26. september

Sirbi vahel ilmuvas Keele Infolehes kirjutab Euroopa Komisjoni esinduse keelenõustaja Rita Niineste, miks on eesti keele jaoks oluline Euroopa Liidu ametliku keele staatus ning õigusaktide ja muude dokumentide tõlgete hea kvaliteet. Samuti saab keeltepäeva Sirbist lugeda Heli Alliku artiklit netikeele fenomenist ja selle seosest tõlkimisega.

 

27. september

Postimehe AK-st leiab lugeja ülevaate sellest, kuidas elab eesti tõlkija ning millised on tõlkija ametiga kaasas käivad mured ja rõõmud

 

13. oktoober

13. oktoobril antakse üle Eesti esimesed selge sõnumi auhinnad, millega tunnustatakse ettevõtteid ja organisatsioone, kes suhtlevad avalikkusega selgelt ja arusaadavalt. Võistlus kutsub tähele panema sisult ja vormilt kasutajasõbralikke kodulehti, taotlusvorme, sõidugraafikuid ja muid infosõnumeid, mis muudavad ühiskondliku suhtluse lihtsaks ja meeldivaks. Võistlustöid saab kuni 29. septembrini esitada veebilehel www.selgekeel.ee. Näiteid nii selgetest kui ka segastest sõnumitest, samuti harivat lisainfot leiad ka võistluse FB-lehelt https://www.facebook.com/selgesonum.

 

http://ec.europa.eu/estonia/events/140926_keeltepaeva_seminar_et.htm